Дейността на Районното управление в Камено се възобновява, което се случва със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и след предложение на директора на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението бе преобразуваното в полицейски участък. С възстановяването на Районно управление – Камено се удовлетворява желанието на местното население, обезпечаването на обществения ред, териториалното обслужване и полицейското присъствие в района да се осъществяват от полицейска структура в пълен обем, а не от полицейски участък.

За мен е огромна чест да бъда днес тук сред вас, в деня в който официално връщаме на хората Районно управление-Камено. Удовлетворен съм, че успяхме отново да възстановим дейността на РПУ-Камено. Районното полицейско управление в Камено е самостоятелна структурна единица на МВР от преди 15 години. В общината живеят 14 хиляди жители, а за мен като кмет тяхната сигурност е от особена важност. Това е пътят, с обединени усилия полицията и общината да осигурят спокойствието и да гарантират сигурността на гражданите. Към днешна дата битовата престъпност е сведена до минимум, благодарение на усилията на служителите на РПУ-то“, коментира кметът на Камено Жельо Вардунски. Не на последно място възстановяваме чувството на справедливост, сигурност и спокойствие на гражданите. Той изказа благодарност към директора на Областна дирекция на МВР - Бургас старши комисар Емил Павлов.

Вардунски не скри очакванията си, че с професионализъм и упорит труд служителите ще се стремят към превенция на битовата престъпност.

Кметът припомни, че през юни 2022 г., по неясни критерии и още по-неясни математически формули, са закрити полицейски управления, групи за охрана на държавната граница, както и районни управления, сред които и това в Камено.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, работата на РПУ-Камено е възстановена в пълен обем. Общ наш приоритет и отговорност е да гарантираме сигурността и спокойствието на жителите и гостите на територията на общината. Темата е от фундаментално значение за съвместната ни работа, за обществото и за нас като граждани.

Поради тази причина съм сигурен, че новият началник на РПУ-Камено - главен инспектор Михаил Георгиев ще се справи с тази цел. От него очаквам да спазва и продължи приоритетите, които сме си поставили в Областната дирекция, а именно: намаляване на пътния травматизъм, превенция на битовата престъпност, борбата с нелегалната миграция“, подчерта главен комисар Емил Павлов.

За началник на управлението от днес е назначен главен инспектор Михаил Георгиев. Той е завършил висшето си образование през 1995 г. в Техническия университет Ангел Кънчев“. В системата на МВР е постъпил през 1997 година.