Световният ден на гората ще бъде отбелязан в Поморие с благотворителна акция по залесяване. Тя ще се проведе на 24.03.2016 г. /четвъртък/, от 10.00 часа в ''Държавен горски разсадник” - Поморие.

Мероприятието се организира от „Обществен дарителски фонд - област Бургас” и ще се проведе под патронажа на Областния управител на Бургас Вълчо Чолаков. В кампанията ще се включат кметът на Община Поморие - Иван Алексиев, представители на Община Бургас, РИОСВ, РИО, Пожарна безопасност и защита на населението, институции, учебни заведения, граждани и други.

Освен подпомагане възстановяването на горите, благотворителната акция по залесяване има за цел да насърчи младите хора да се грижат за заобикалящата ги среда, да я пазят и обогатяват, и да бъдат информирани относно настъпващите глобални метеорологични промени. Поддържайки горите, „белите дробове” на майката Земя, ние съхраняваме и живота на нашата планета.

Призивът, който организаторите отправят, е „Включи се! Посади дърво!”. Посадъчният материал ще бъде предоставен от Държавно горско стопанство – Бургас.

Община Поморие кани всеки, който има желание и ентусиазъм, да се присъедини и собственоръчно да посади дръвче.