Скандал между пилотите предизвикал катастрофата с "Боинг" 737-800 на авиокомпанията "Флай Дубай" , станала на летището на Ростов на Дон. Тази хипотеза представи "Коммерсант", позовавайки се на източник от разследването. Първоначалните данни сочат, че катастрофата е станала заради грешка на екипажа. Преди да се разбие самолетът между пилотите избухнал скандал, затова как трябва де се реагира при падането на машината. Трагедията се случва по време на опита, Бойнгът бъде вдигнат след неуспешното захождане за кацане.

Единият от пилотите твърде силно насочва носа на машината надолу и тя рязко започва да губи скорост. След разшифроването на черните кутии се чува как командирът крещи на втория пилот: "Къде летиш? Спри! Спри!".

Всички опити да бъде вдигнат самолетът довеждат до разнобой в поведението на пилотите. Единият се опитвал да вдигне самолета, набирайки скорост, а другият - първо да изправи носа на машината. И двамата започват да правят различни манипулации, а в ситуация като тази инструкциите изискват синхронна работа.

Пътническият самолет на дубайската авиокомпания се разби на 19 март т.г. На борда му е имало общо 62 души - 55 пътници и седемчленен екипаж. Всички загинаха. Досега, като основна причина за трагедията, бяха сочени лошите метеорологични условия.