Всички националки ще пристигнат в Бургас за участие на държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова", което ще се проведе в зала "Младост" от 25 до 27 март /петък до неделя/.

Организатор е клуб "Черноморец", със съдействието на Българската федерация и Община Бургас.

Зрителите з зала "Младост" ще могат да се насладят на изпълненията на най-добрата българска гимнастичка в момента Невяна Владинова. Списъкът продължава с другите националки - Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радуканова, Сара Стайкова и други.

Общо 111 гимнастички от 21 клуба от цялата страна са дали заявки за участие. 63 момичета ще спорят за отличията при девойките, а 48 при жените.

Солидно е и бургаското присъствие. Трите клуба ще се представят, съответно "Черноморец" с 10 състезателки, "Олимпия 74" с 2 и "Олимпия" с 6 момичета.

При девойките фаворитка е грацията на "Черноморец" и националния отбор Полина Иванова. Друга националка от Бургас, Ерика Зафирова от "Олимпия 74", ще се бори за медалите при жените.

Главен съдия е Красимира Филипова.

В Бургас ще пристигнат също президентката на родната федерация по художествена гимнастика Илияна Раева и старши треньорката на националките Ефросина Ангелова.