"Няма време за въвеждане на смесено гласуване, а и никой от колегите не пое идеята. Виждате ли желание от другите партии изобщо да дебатираме такава тема?" Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание във връзка с идеята си за инкорпориране на пропорционален и мажоритарен вот, цитиран от NOVA.

Той подчерта, че са отворили врата за разговори с всички по тази тема.

"От вчерашния ден научихме, че ПП-ДБ искат да ни предложат пак от същото", каза Борисов.

Той коментира и думите на Асен Василев от вчера. "Той каза: "Ще предложим неутрален, максимално отдалечен премиер, който да си предложи екип от министри. В мен възникват два въпроса: Кой ще предложи такъв човек и който и да го предложи, той няма ли да е партиен? Ако е така, както Василев казва, не е ли тогава време те да обявят, ние да обявим кой ще е този човек? Вторият подвъпрос е: Ако има такъв човек, с такъв екип, защо не се яви на изборите, да спечели и да управлява?", посочи лидерът на ГЕРБ.

Във връзка повдигнатия от него въпрос за евентуални промени в Изборния кодекс, Борисов посочи: „Нещо подобно на 2009 г. Бях провокиран от изказванията на политическите лидери, когато регистрираха партиите. Едно и също се говори много пъти. Дори анализаторите казват, че нищо различно не се предлага, макар че 39 партии и коалиции мисля, че са достатъчно всеки българин да намери за кого да гласува“.

За случващото се в ДПС Бойко Борисов коментира, че решенията на съда трябва да се приемат. "Всеки ден ли ще се занимаваме с турски сериали? Всеки ден ли ще се занимаваме с ДПС? От 240 депутати те ще имат 20-30, останалите са важни".