Съдът ще гледа при закрити врата мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се появи на протеста в Триъгълника на властта срещу ареста на Джейхан Ибрямов.

„Давам клетва пред вас, че ще направя това предизвикателство наша сила. Наш дълг е да защитим демокрацията и справедливостта. Това ни е основна цел, те са нарушени“, заяви Доган.

Съдът трябва да реши днес дали да остави Джейхан Ибрямов за постоянно в ареста.

Междувременно, Софийският градски съд постанови заседанието да се гледа при закрити врата, поради данни в кориците по делото, които могат да бъдат окачествени като обект на националната сигурност, което покрива характеристиките на държавна тайна, информира БТА.

В началото на заседанието прокурор Ивайло Петров от Софийска градска прокуратура поиска заседанието да се гледа при закрити врата заради съдържаща се класифицирана информация в делото. Адвокатите на Ибрямов заявиха, че поддържат искането на прокурора.

Съдия Иван Стоилов посочи, че той също е запознат с материалите по делото и постанови заседанието да се проведе без присъствието на други хора, освен на страните по делото. Съдията добави, че медиите ще бъдат поканени вътре в залата на по-късен етап, за да им бъде разяснено какво решение е взел съдебният състав по искането на прокуратурата.

На влизане в съдебната зала Джейхан Ибрямов отказа коментар пред медиите.

Протестът на ДПС от фракцията на Доган се премести пред Съдебната палата.