„Надявам се следващият премиер да е политичен и партиен. Ако се ръководим от социологията, премиерът трябва да бъде от ГЕРБ”. Това заяви в студиото на „Денят на живо” кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. Той се бори за доверието на избирателите в 14 МИР Перник.

Попитан дали е възможно лидерът на партията Бойко Борисов да получи нов премиерски мандат, Георгиев отговори: „Всяка развита демокрация постановява, че лидерът на партията, спечелила изборите, е номиниран за министър-председател”. По думите му в последните години Борисов е направил компромис с това правило, за да има консенсус с останалите политически сили.

Кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС коментира желанието на ПП-ДБ следващият премиер на страната да е равно отдалечен от всички формации. „Колегите са абсолютно объркани в опитите си да обосноват защо няма ни подкрепят и отново биха тласнали държавата в криза”, смята Георгиев. Според него министър-председателят не е служител, който да бъде назначаван и уволняван. „Какъвто и да е този човек, в момента, в който не отговори на някой от техните капризи, а страстите им понякога са доста низки, той ще бъде набеден за човек на някого”, отбеляза политикът. По думите му тази формула няма да сработи.