Надявам се, че ще победим, въпросът е да победим така, че да можем да направим правителство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти на партията във Велинград.

„Сега сме във Велинград заради многото приятелства, които имаме. Искам да ви призова за водача на листата Красен Кралев. Ние сме тук, но ще говорим и за Пазарджик, Панагюрище, Стрелча“, обясни Борисов и допълни: „Всички ние направихме във всеки един от тези градове точно толкова, колкото и тук. Хората ни поставят на първо място, въпреки че много от нещата се забравят, въпреки това, че медиите ни облъчват с негативна информация. Никой не ни задава въпроси, с които да обясним защо по половин милиард давахме в Родопите. Ако с нещо мога да кажа, че се гордея като заслуга, защото в 21 век да се хвалим, че сме направили водопроводи, пътища, детски градини, даже не ни отива. Горд съм, че направих в този регион мюсюлманите и християните да седят в една зала, кметовете да се обичат и да си помагат. В Пазарджишка област кой е основният опонент на ГЕРБ? С кого ние се бием на терен всеки ден? Вие го казвате – с ДПС. Искам да сте горди, че сте от ГЕРБ. Във всичките села по равно правехме и за кметовете на ГЕРБ, и за Ракитово, и за всички останали. Но ако ГЕРБ не е силата, нищо не се прави“, заяви Борисов.

"ДПС могат кметовете във вашия регион да се успешни, само ако е силен ГЕРБ - заяви още Борисов - Тогава защитаваме и тези населени места, където живеят българи и мюсюлмани. Мюсюлмани, християни, бели, с друг цвят на кожата – ние сме заедно, защото сме добри хора. И ходжите винаги са идвали, защото и християните, и мюсюлманите, и поповите, владиците, мюфтията и ходжите проповядват да сме добри хора. Изборите са един ден, след това трябва да живеем заедно. И това сме го постигали и пак ще го постигнем.“