Чаровна, емоционална и готова да разговаря лично и с усмивка с всеки човек – това е зам. кметът на Сунгурларе Татяна Арнаудова, която на предстоящите парламентарни избори е част от листата на ДПС-Ново начало в Бургаски регион - с номер 8 в бюлетината. Тя е на 44 години, жена, която съчетава цял спектър от професионални и лични изживявания и опит. Има син на 22, обширен и впечатляващ запас от хоби и интереси, а в същото време е доказан специалист в сферата на финансите,каквото е и висшето й образование. Доскоро е била част от административния екип на известна очна клиника в Бургас, а с победата на Димитър Гавазов като кмет на Сунгурларе става негов зам. кмет.

„Всестранни са ми интересите. Като любител правя и макро и микро снимки. А когато ходя на лов – дамите сме наравно с мъжете. Страст ми е и да плувам, най-вече в басейн, въпреки че и морето обичам.“, казва с усмивка Татяна Арнаудова.

Тя е родена в Сунгурларе, но живее в село Пчелин – най-малкото село в общината. Политическата й карирера започва в ДПС.

“В началото съм участвала в организационни дейности по подготовка на избори. През годините съм получавала предложения за пряко участие в политиката, но не виждах развитие. Високите резултати на предходните парламентарни избори, когато ДПС стана втора политическа сила, благодарение на усилията и позитивната кампания, която направи Делян Пеевски ме накара да повярвам в неговите качества като лидер”, разказва Арнаудова. Като заместник кмет тя ежедневно се среща с хора и техните проблеми. “На повечето съм успявала да помогна. В малките населени места основните проблеми са липсата на професионална реализация, липсата на здравни грижи, безводие и лошата инфраструктура. Много от тези наболели проблеми не могат да бъдат решени на общинско ниво, а е нужна подкрепа от държавата. Община Сунгурларе е малка община и досега винаги е била пренебрегвана. През последната година подкрепата на държавата за нас е видима, привлечени са много инвестиции в различни сфери. Много проекти не бяха одобрявани и залежаваха по бюрата в различни институции. Благодарение на ДПС и в частност на Делян Пеевски през последната една година бяха задвижени процедури и получиха финансиране. Дава ни увереност че Сунгурларе ще има подкрепа на най-високо ниво, защото този път се надяваме да има редовно правителство и ДПС – Ново начало да е част от управлението, ние заставаме зад партията с лидер Делян Пеевски, имали сме подкрепа до сега ще имаме и в бъдеще.”, казва още Арнаудова. Като млада жена и като част от ръководството на община Сунгурларе тя има свой приоритет и това е образователната инфраструктура и бъдещеото на младите семейства с деца.

Татяна Арнаудова е на пета позиция в листата на ДПС-Ново начало с номер 8 в бюлетината за народни представители.