Водачът на листата на ДПС-Ново начало в Бургас Исмаил Осман и кандидатите за народни представители Калин Стоянов и Михаил Михов се срещнаха с представители на бизнеса и граждани в Несебър. Пред хората в морската община те представиха приоритетите за управление на България, залегнали в програмата на партията. В срещата взеха участие и областният председател на ДПС-Ново начало в Бургас - Христо Широков и кандидатът за народен представител Джюнейт Шабан.

"Програмата за управление на ДПС- Ново начало е с ясни и категорични позиции. Разработена е от личности с реален опит, с богата експертиза. Такива, които познават проблемите на хората, на населените места, които са калени в битки. Програмата не е писана на бюро, а на терен. Това я прави ефективна и успешна. Няма красиви приказки, а конкретни решения по важни за обществото въпроси", заяви водачът на листата Исмаил Осман.

В подкрепа на думите си той допълни, че листата на ДПС- Ново начало е съставена само от такива хора – с богат практически опит в различни сфери, познаващи до най-малкия детайл проблемите на местните, но най-вече от можещи хора, които знаят как да ги разрешат. Самият той има 14-годишен опит в местното управление. Хората го припознават като най-успешния кмет, който някога е имала община Руен.

Вторият в листата бившият министър на МВР и кандидат за народен представител представи свършеното от него и екипа му, само в рамките на година и три месеца. За този кратък период България е приета в шенгенското пространство, с 75% са намалели опитите за нелегално преминаване на българската граница, увеличен е щатът на гранична полиция и са запълнени незаетите близо 500 места, възстановени са закритите без причина полицейски управления по малките населени места, значително са подобрени социалните условия за служителите на МВР. В следствие на предприетите от него мерки, статистиката показва по-малко пострадали от пътно-транспортни произшествия в рамките на година. Да спре войната по пътищата е личната битка на Калин Стоянов, която той ще продължи да води.

Това са факти, а когато фактите говорят, специалистите по всичко е редно да замълчат. Време е в Народното събрание да влизат хора, които знаят какво правят и как да го направят. Не може да не знаеш къде се намира МВР, какво означава абревиатурата ГДБОП и да пишеш закони за МВР. Не може кракът ти да не е стъпвал на български плаж, а да твориш Закона за черноморското крайбрежие. Не може от бюрото в София да гледаш пътищата на карта и да взимаш решения за инфраструктурата. Не може. Време е за ново начало, в което ще управляват можещите и хората с опит.“, коментира Калин Стоянов

Личните си приоритети за развитие на региона и в частност за община Несебър представи и шестия в листата – Михаил Михов, по чиято покана се проведе срещата. Основен ремонт на пътя „Бургас-Варна“, с изграждане на трета лента за движение, ремонт на така нареченото „околовръстно“ на Несебър – Слънчев бряг, промени в Закона за туризма, са малка част от важните неща за хората в морската община, за които ще се бори Михов.

ДПС-Ново начало е с номер 8 в бюлетината.