Толкова ми е гневно, че просто нищо няма да кажа. Не може да чуете , че само заради глупостите им сме платили 217 милиона лихви и това да не е тема номер едно, не. Гневно ми е. Няма ни четири години, може да сравнявате. Уж крадяхме, е може ли два пъти да е по-скъпо строителството от това с кражбите? Може ли бе? Така излизат сметките.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията във Варна.

"Сега, уважаван журналист, ми казва темите ще са Шенген, еврозона и как ще се излъчи премиер. Той Шенген замина. Франция, Германия, Холандия, затвориха. Сиреч, какъв приоритет да ни е. И да ни приемат утре, на тези граници, Австрия вече има граничен контрол. тази тема може да е валидна след 1-2 години, когато ЕС се справи с нелегалната миграция. Обещавам ви нулева миграция, това го можем", бе категоричен Борисов.

Това вече не може да се прави. А кой е виновен - ГЕРБ. Все едно са ни поканили в най-хубавия клуб. Дали са ни менюто и чакаме сервитьор да ни покани на масата, а после протести. И Черепа са хвали как по интернет ги е командвал.

Къде са сега Мая, Хаджигенов? По телевизиите масово ги даваха. А сега къде ви е еврозоната. 18 милиарда дефицит за 4 години. Колко блока санирахте? какво направихте, откакто ни няма. Дайте примери, да видя нещо направено. Да пипнем и ние", продължи той.

Как ви направих катедралата, как блестят кубетата, кръстовете. Красота, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Ще зарадвам варненци нещо , но нека да мине утре. Какви приоритети да си сложим? Виждате излизат агенциите: ГЕРБ води над 10%. В други времена това е гарантирано правителство. Атанасов казва, че в зависимост дали са втори, трети. Надявам се, че масово ще гласувате, за да свърши този хаос.

Представяте ли си ГЕРБ и аз да сме сключили договор в който всеки ден по един милион да заминава за Турция, договорът с БОТАШ. Представяте ли си ГЕРБ да го е направил това. Първа, втора, трета новина. 364 милиона на година. Някои казват нашата геостратегическа ориентация можело да се наруши.

Ние в момента нямаме никаква материална полза, имаме само морални ценности. Но това, че Европа ни помага да настигнем, и доходи и инфраструктура. Най-красиовто и доброто метро, второ след това в Норвегия, но там е два пъти по-скъпо. Това направих за софиянци. Над 1300 години няма магистрала до Варна, няма и да има. А щяхме да сме ви я построили", ядоса се Борисов.