Благодаря на всички българи, които гласуваха. При тази избирателна активност можем по-сериозно да говорим за представителност в този парламент. От днес натам сме поели ангажимент да направим правителство, категорична е победата на ГЕРБ-СДС. Това заяви Бойко Борисов в пръв коментар след края на изборния ден.

Лидерите да преспят и никой да не надскача изборния си резултат, даже и ние. При такава победа правили сме много компромиси, но няма да подменим вота на хората в никакъв случай - програмата ни, за която гласуваха хората ще бъде основоположна за всички, които искат да имат правителство, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Няма да се водим по заклинания, още от днес някои започнаха да поставят условия - обясняват как победителя трябва да се съобразява с тези, които са с два пъти по-малък резултат. Не е красиво, нито честно. Много компромиси сме направили с тези хора. Програмата, за която най-много българи са гласували. С всички останали сме работили, можем да работим, нека да си направят анализите, допълни Борисов.
Правителств ще направя, защото обещах!
Ще преговаряме с всички партии, без "Възраждане", защото платформата им не съвпада с нашите европейски ценности.

„Прогнозите на социолозите напълно съвпаднаха с тези на ГЕРБ, сиреч претенции към нас за купен вот не може да има”, добави Борисов.