57-годишен мъж предизвика пожар в село Тракийци, община Средец, като ряза клон на дърво в двора си. Във вторник около 16.20 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за горящо дворно място. Огънят обхванал съседни дворни места и две необитаеми къщи заедно с постройките към тях.

Огънят е потушен от четири противопожарни екипа - два от РСПБЗН - Средец и два от РСПБЗН – Бургас. В резултат на полицейските действия е установено, че пожарът е причинен по непредпазливост от 57 годишен бургазлия, който рязал клон на дърво, скъсал електропровод. Причинителят на пожара е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Средец.

Ръководството на ОДМВР – Бургас апелира и към гражданите да са изключително внимателни при работата на открито и при извършването на дейности, които могат да предизвикат пожар. Предстоят едни от най-критичните летни седмици с високи температури и огромни площи със суха трева и растителност, като отговорността за недопускане на критични ситуации е обща – и на компетентните служби, и на обикновените граждани!, обявиха още от ОДМВР-Бургас.