"За Бургас е изключителен престиж и признание да бъде домакин на Световното първенство по шоу програми латиноамерикански танци. Години наред градът е люлка за шампиони в този спорт". Това заяви зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров на пресконференция по повод голямото събитие, което ще се проведе този уикенд в "Арена Бургас". В нея взеха участие и директорът на отдел "Спорт" Веселина Деведжиева, Явор Вълчев и Петя Манева от КСТ "Бургас".
11 танцови двойки от 9 държави, сред които Украйна, Чехия, Словакия, САЩ, Германия,Грузия, Унгария и две двойки от България ще вземат участие в Светотовното първенство, уточни Явор Вълчев председател на КСТ "БУРГАС", който организира първенството.
Всяка двойка ще се представи пред журито с шоу програма, в рамките на 3.30 минути.
Паралелно със световното, ще се проведе и Международен турнир по Спортни танци във всички категории- от деца до сеньори.
В него ще участват над 25 държави, сред които Казахстан, Латвия, Литва, Румъния.
Най-оспорвана ще е надпреварата при състезатели над 19 години. Този кръг ще се проведе в неделя/1 септември/, от 19.00 часа. Там конкуренцията ще е най- сериозна, тъй като ще се състезават 4 топ двойки от световната ранглиста.
Официалното откриване на турнира с парад на всички състезателни двойки ще е в 19.00 часа, на 31 август.
Българските двойки, от които очакваме медали са Борис Борисов и Емилия Джелебова и Димитър Дросев и Християна Бургазлиева.
Не пропускайте да се насладите на истинско танцово шоу с много красота, блясък и ефекти! Станете част от него, като си закупите билети – те вече са пуснати в продажба. Можете да ги откриете в туристическите информационни центрове на Общината - ТИЦ "Часовника" и ТИЦ "Автогара Юг".

Лесно, на един клик разстояние, можете да закупите билет за Световно първенство по спортни танци и онлайн – в платформата events.gotoburgas.com. Те са в една ценова категория – 20 лв. за един от двата дни.
https://events.gotoburgas.com/bg/e17842-latinotanci2024

За резервация на ВИП билет на маса около танцовия подиум, можете да пишете на burgasworld@abv.bg или да позвъните на телефон 0895 728 538. ВИП билетите са с включен кетъринг/вино/вода на първия ден (31.08) на цена от 120 лв. и без кетъринг на втория ден (01.09) на цена от 60 лв.

Повече информация за събитието и програма: https://burgastrophy.com/