Започналото последно „септемврийско лято” продължава до календарния край на месеца. В сряда термометрите следобед ще показват между 24 и 29 градуса, покрай Дунав и в Горнотракийската низина локално до 30 градуса. В сряда призори ще има мъгла край морето. Денят ще е слънчев, макар че в западните райони и в Дунавската равнина следобед облачността ще се увеличи. В тези райони ще превали на изолирани места с възможна оскъдна гръмотевична активност.

Времето след сряда ще остане есенно приветливо и горещо. Дори и сутрин да е прохладно, в часовете следобед в четвъртък термометрите ще показват до 30 градуса, в петък и събота - до 32-33.

В неделя призори ще е слънчево. Следобед, вечерта, през нощта, в понеделник през целия ден до полунощ над страната ще премине добре оформен студен атмосферен фронт с осезаем северозападен вятър. До понеделник призори валежите ще са особено интензивни в западната половина на страната. След това валежната зона ще се премести над източната половина. По планините над 2300 метра ще превали сняг.

Ако текущите прогнози се запазят, за 48 часа ще се акумулират сумарни валежи до 70-80 литра на квадратен метър на места в Дунавската равнина, на места в Предбалкана, подбалканските котловини и Горнотракийската низина. Има риск от наводнения.