На тържествена церемония в Камено, кметът на общината Жельо Вардунски връчи парична премия от 2000 лв. на световния шампион по кикбокс Алекс Жеков за изключителното му постижение на Световното първенство по кикбокс в Будапеща. Младият състезател спечели титлата в категория 13-15 години, стил лайт контакт. Освен Алекс, награден с парична премия бе и неговият треньор, Васил Вълков от спортен клуб „Респект“ – Камено. Треньорът получи премия в знак на признание за своята всеотдайна работа и роля в подготовката на младия шампион. Паричните премии за Алекс и треньора му бяха единодушно гласувани на сесия на Общинския съвет в Камено. Средствата са осигурени от общинския бюджет като част от инициативите за подкрепа на младите спортни таланти и техните наставници.

Церемонията по награждаването, която се проведе в двора на СУ „Христо Ботев“ в Камено, бе част от честванията на Европейския ден на спорта. Освен демонстрацията по кикбокс на Алекс, която се проведе в двора на училището по случай Европейския ден на спорта, СУ „Христо Ботев“ в Камено организира редица спортни и образователни активности за учениците и гостите. Програмата включваше разнообразни игри като футбол, волейбол, тенис на маса, дърпане на въже и скачане с чували. Училището също така акцентира върху екологични и здравословни теми, като организира демонстрации по разделно събиране на отпадъци и кулинарна работилница за приготвяне на здравословни храни. Родители и гости се включиха активно, допринасяйки за празничната и образователна атмосфера.

Кметът Вардунски не скри гордостта си от постиженията на Алекс:

Успехът на Алекс е успех за целия ни град. С този триумф ние показваме, че Камено е дом на шампиони. Ще продължим да подкрепяме младите таланти, защото вярваме в тяхната сила и потенциал.“

Алекс Жеков и Васил Вълков благодариха на кмета и на общината за подкрепата и споделиха своите амбиции за нови успехи, които ще прославят както тях, така и Камено на международната спортна сцена.