45-годишен финансов служител Инго С. е обвинен в бруталното убийство на 16-годишно българче. Той го умъртвил с брадва. За това съобщава Puls24.at.

Престъплението е извършено в среда, характеризираща се с висока криминална активност, а обстоятелствата са повече от тревожни, коментира още изданието.

От публикацията става ясно, че след зловещия инцидент Инго С. веднага се е свързал с адвоката си, което „може да говори, че той е в добро психическо здраве“.

Пред разследващите обаче заяви, че не помни нищо от случилото се, защото преди това употребил алкохол и метамфетамини.

Мотивите на извършителя пораждат много въпроси и оставят място за предположения относно предисторията на деянието му.

В т.нар. „Квартал на червените фенери“, където много хора отиват в търсене на бързо удовлетворение и емоционална връзка, трагични инциденти се случват постоянно. Но убийството на младото момче, работило на повикване, шокира Виена.

Докладите показват, че вероятно става дума за обтегнати отношения между извършителя и жертвата, но не става ясно дали причината е личностен конфликт между тях или спор за пари.

Полицията във Виена вече е започнала разследване за изясняване на точния контекст и последователността на събитията. Въпреки неяснотите около престъплението, то вече предизвиква силен отзвук в обществото и австрийските медии.

По думите на 45-годишния двамата контактували от време на време. Според информация на АПА те вероятно са били в някаква „романтична връзка“ и имали уговорки за секс. И двамата имат връзки със света на наркотиците.

Все още не е ясно какво се е случило в апартамента във Фаворитен. 45-годишният каза, че си спомня само употребата на наркотици и алкохол, след което е имал „пауза“.

След зверството финансистът отишъл при сестра си, която живее в Линц. След разговор с адвоката му той отишъл в полицейски участък и заявил, че в апартамента му има труп.

Тогава властите на Горна Австрия предупредили колегите си във Виена. Веднага след това екип на WEGA се насочили към апартамента на алеята Bloch-Bauer-Promenade в Sonnwendviertel и разби вратата.

Полицията всъщност открила там мъртъв мъж, чието тяло имало масивни наранявания. Като предполагаемо оръжие на убийството е иззета брадва. Впоследствие 45-годишният е задържан и е трябвало да бъде разпитан в понеделник.