Локализиран е пожарът, възникнал тази сутрин в производствено хале на фирма за търговия с ядки в Карнобат. Вътре обаче продължават да горят машини и продукция. Срутил се е металния покрив на халето, което затруднява гасенето вътре. С огъня на място се борят пет противопожарни автомобила с 15 огнеборци от Карнобат, Айтос и Бургас.

Пожарът не е успял да стигне до съседен склад, където има десетки паркирали автомобили. Огнеборците са спасили и част от административната сградата на фирмата за търговия с ядки.

Според собственика на склада, който пристигна на място, пожарът е тръгнал от машина за пържене и изключва човешка грешка.

"В събота и неделя не е работила базата. Сутринта са започвали работа и след започване на работа сутринта е възникнало нещо вътре в самия цех. Както виждате зад нас, на две места металната конструкцията е паднала, покривните ламарини, също. Затиснали са производствената база и складовата част. Имало е хора, единият от работниците е подал сигнала за пожара, така че имало е хора, няма пострадали. Всички сами са излезли, даже са съдействали на първия екип да мигат да извадят част от техниката от помещенията", обясни директорът на РД ПБЗН-Бургас старши комисар Николай Николаев пред БНТ.

Според директора на РДПБЗН Бургас до часове екипите ще успеят да стигнат до вътрешността на цеха, а до вечерта пожарът ще бъде загасен. Щетите обаче ще са за стотици хиляди левове.

Чака се пожарът да бъде напълно потушен, за да могат на място да влязат екипи на полицията и пожарната и да започне разследването за причините за възникването му.

"Първият работник, който е влязъл и е пуснал горелка, изглежда е имало мазнина и е тръгнал пожара", коментира по-рано кметът на Карнобат Георги Димитров. По думите му в цеха е имало бутилките с газ, с които се захранвало производството. Те са извадени, за да не гръмнат.

Засега не е ясно дали фирмата за търговия с ядки е имала застраховка.