В галерия-музей „Георги Баев“ беше открита самостоятелната изложба „Измерения” на талантливата художничка Габриела Тончева.

Гостуващата в културния център на Южното ни Черноморие експозиция представя скулптури, работени в две напълно различни технологични направления – обекти от индустриално стъкло и обекти от духано стъкло.

При срещата със стъклените пластики, за зрителят не остават незабелязани личният почерк, характер и категоричност на авторката, които ярко се отразяват в нейните произведения. Творбите й са образ и на нейният творческия дух и фино художническо възприятие, възприятие посредством чието развитие наблюдаваме различни теми и тяхната еволюция в историята на изкуството.

Габриела Тончева, обединява в стъклените си произведения различни материали и техники. Една от медиите, които тя много успешно използва и комбинира с крехкото стъкло е метала. При съчетанието на стъклото с метала пластичните трептения на общата материя вдъхновяват стремежа й да се задълбочи в техните отношения и да развие техните възможности за съединение и изразяване. Импозантните й творбите оставят чувство за монументалност и мощ, дори и поставени в рамките на галерийните зали.

Всички любители на магичното изкуство на стъклото, имат възможността до 9 декември в галерия-музей „Георги Баев“ - гр. Бургас, да се насладят на изкуството, която сътворява талантливата Габриела Тончева.