Легендата на българския спорт Христо Стоичков радва феновете си в Бургас на площад "Тройката" пред TriA City Centre. Изви се опашка от малки и големи фенове на футбола.

В специално изградена шатра на площад желаещите можеха да получат подарък книгата "Христо Стоичков. Историята", с автограф на звездата и снимка за спомен.

В момента се провежда и футболен турнир за най-малките. Събитието се превърна в празник на футбола и обединение на поколения фенове около една от най-великите фигури в българската спортна история.

„Няма по-зареждащо нещо от децата! Благодаря на всички приятели в Бургас за прекрасния празник, на който ме поканихте! Още 1500 книги от „Историята“ вече си имат свои притежатели! Турнирът в Бургас на 14 септември вече е традиционен!“, обяви звездата в официалната страница на своя бранд H8S.

Пред журналисти той коментира и актуални теми от футболните среди у нас. „Промяната в БФС вече е ясна. Георги Иванов е президент, да се надяваме, че всички промени, които той иска и ги желае и футболното общество, ще се осъществят. Аз го познавам най-добре от всички, защото съм играл с баща му, лека му пръст, след това Георги е играл в националния отбор. Георги е едно мъжко момче и предполагам, че ще устои на думите си. Надявам се, че ще направи тези промени, които са нужни за развитието на нашия футбол.“, каза пред журналисти Христо Стоичков.