Почина Вера Иванова, една от майките от инициативата „Системата ни убива". Тъжната новина съобщи Валентина Милова в социалната мрежа.

„Напусна ни Верчето. Вера Иванова от „Системата ни убива“. Няма я вече!", написа тя.

Вера Иванова бе основният водач на "Системата ни убива". Тя е майка на 25-годишния Даниел, който е с детска церебрална парализа. Вера Иванова бе председател на Конфедерация за защита правата на децата. Тя бе асистент на сина си, а заради онкологично заболяване получава и инвалидна пенсия.


Името ѝ нашумя през 2018 г., когато обяви гладна стачка заради отказ на институциите да обърнат внимание на сигналите, които подавала, че тя и детето ѝ са малтретирани от съпруга ѝ.

Вера Иванова е част от първия протест на майките през 2015 г., през годините протестът им прие различни форми, а участничките в него поеха различни посоки.

На 18 април 2018 г. майките облякоха за първи път черните тениски с надпис "Системата ни убива" и така дадоха старт на няколкомесечни протести.

Иванова бе кандидат за депутат на изборите през октомври 2022 г., част от гражданската квота в листите на „Изправи се, България", припомня „24 часа“.