Футболният отбор на "Шльонск" (Вроцлав), където играе Симеон Петров, се присъедини към борбата срещу наводнението, което застигна Полша.

В понеделник играчите на" Шльонск" трябваше да се изправят срещу "Стал" (Миелец) на своя стадион в 8-ия кръг на местната Екстракласа. Мачът обаче беше отменен заради наводнението, от което пострадаха много хора в региона.

Вместо да тичат на зеления терен, играчите на полския вицешампион се включиха в подготовката на града Вроцлав за очакваната още по-голяма вълна от наводнения. Най-активни в работата по пълненето на торби с пясък и товаренето им на камиони, ремаркета и платформи бяха треньорът Магиера, Йехор Маценко, Матеуш Жуковски, Лукаш Бейгер и българинът Симеон Петров.

"Акцията беше спонтанна. Получихме информация, че са необходими доброволци и някои играчи на Шльонск, треньорът Магиера и служителите на клуба решиха да реагират. Трябва да си помагаме", каза говорителят на клуба Йеджей Рибак пред агенция ПАП. 24-годишният централен защитник Симеон Петров пристигна във Вроцлав през януари 2024-а година от българския ЦСКА 1948. За времето до днес той се утвърди в "Шльонск", помогна на отбора да спечели сребърните медали миналата година в първенството и е редовно призоваван в националния отбор на България. От началото на този сезон в полския шампионат има 5 мача и 1 гол.