Обмисля се да няма промяна в цените на винетките догодина, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова в Пловдив.

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза Коритарова във връзка с промяната в цената на винетките.


Тя коментира също така и темата с камерите на ТОЛ системата, които ще подават информация за нарушителите на пътя. "Това е един от начините, който мислим, че ще бъде добър за въвеждане. Знаете, че има и необходимата законова предпоставка за това. Служебният кабинет внесе изменение в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), където дефинираме именно "средна скорост", за да може тя да бъде правоприлагана", каза служебният министър.


По думите й системата би трябвало да може да стартира до края на 2024 година, но това зависи от приемането на законодателните промени.


"Засичането ще започне, когато бъде приет закон за изменение на ЗДвП, защото това е основа, на която камерите ще могат да правоприлагат", допълни служебният министър на регионалното развитие и благоустройство.