Ден преди шестия лекоатлетически пробег „Поморие – Рън“ в кабинета на кмета гостуваха Антон Бонов – координатор към Българска федерация по лека атлетика и Тихомир Иванов – състезател в скок на височина и участник в летните олимпийски игри в Рио де Жанейро (2016), Токио (2020) и Париж (2024). Тихомир се състезава за клуб „Берое“ (Стара Загора), с треньор Георги Помашки, като на тазгодишната олимпиада във Франция Иванов се класира на осмо място в скока на височина.

Днес олимпиецът проведе в Ахелой урок по лека атлетика с учениците от ОУ „Христо Ботев“ в град Ахелой. Той, заедно с кмета на Ахелой Димитър Нейчев, награди всички участници с подаръци от Българска федерация по лека атлетика и Община Поморие.


Кметът Иван Алексиев, Аделина Чолева – главен експерт „Младежки дейности и спорт“ и гостите обмениха опит по значими въпроси, свързани със спорта.Сред тях бяха: инициативата на Община Поморие за подновяване на сутрешните физзарядки в училище, необходимостта от повече и по-добри условия за подготовка на лекоатлети, както и важността на спорта в ранна детска възраст.

Детската атлетика в град Ахелой днес бе въведение към утрешния лекоатлетически пробег „Поморие – Рън“. Атрактивното състезание ще стартира от бунгала „Община Поморие“ /ул. „Професор Стоянов“ в местност „Косата”/. Трасето от 10.25 км отново ще предизвика силите на всички участници с 5 км бягане по пясък и още 5 км – по черния път на дигата между Поморийското езеро и Черно море. Състезанието предлага и по-къса дистанция от 2024 метра, която е подходяща за деца или за по-неуверени бегачи.

Желаещите могат да се регистрират онлайн на https://runbulgaria.org/event/pomorie-ran/ или на място при бунгалата на 20 септември и утре преди старта.