При отлично време и голям интерес, днес се проведе шестият лекоатлетически пробег „Поморие Рън“, който е част от веригата „Рън България“. За трасе на състезанието отново бе избрано атрактивното пространство по дигата между Поморийското езеро и Черно море, наречена „Косата“. Неуморните бегачи преодоляха повече от 5 километра по мокрия пясък и още толкова – по черния път или общо 10.25 км.

Общо 37 опитни лекоатлети от различни клубове в страната се включиха в надпреварата на дългата дистанция. По традиция „Поморие Рън“ отново предложи и къса дистанция от 2024 метра, без класиране, в която се включиха около 40 участници, сред които много семейства и упорити малки деца. Старт на надбягването даде лично кметът Иван Алексиев, който по-късно се включи и в любителското състезание.



Ето и класирането при жените:

  1. Мая Русева – СК „Черно море- Атлетик“ (Варна) – 48:19 мин.
  2. Жанина Караиванова – СК „Тангра“ (Варна) – 56:43 мин.
  3. Петя Ковачева – СК „Тангра“ (Варна) – 57:16 мин.

Най-бързи при мъжете бяха:

  1. Цветан Бахчеванов – СК „Атлет 2004“ (Малко Търново) – 43:32 мин.
  2. Илия Куцаров – СК „Златен шпайк“ – 44:25 мин.
  3. Йордан Петров – СК „Тангра“ (Варна) – 45:57 мин.

Парични награди получиха първите шест в класирането при мъжете и жените, а за всички, които финишираха, бяха осигурени специални награди и медали. Първенците получиха също подаръци от Община Поморие, тениски и ваучери от Спорт Депо. Призьорите бяха наградени от кмета Иван Алексиев и Антон Бонов от Българска федерация по лека атлетика. Събитието завърши с обща снимка на най-добрите бегачи в „Поморие Рън” – 2024 и на организаторите от БФЛА и дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Поморие.