Самуел Мануелян впечатли журито на „Гласът на България“ и с китарата си премина успех кастингите „на тъмно“. 35-годишният харизматичен мъж произлиза от лекарско семейство. Той е син на бившия зам. кмет по здравеопазване в Бургас д-р Лорис Мануелян.

В излъчения тази вечер епизод Самуел изпълни „Walking In Memphis“ и своя авторска песен „Мечтател“, като своите столове, засвидетелствайки одобрението си, обърнаха Иван Лечев и Графа. Двамата изслушаха песента на крака.

„Откога чакам такова нещо, изключително готин глас“, каза Иван Лечев и седна на сцената пред него. Веднага след това излезе и Графа, като двамата с Лечев имитираха боксов двубой в чий отбор да влезе бургазлията.

„Всички вкъщи много ме подкрепят с музиката. Щастлив съпруг, баща и фен на „Левски“ съм. Станах ветеринар, но реално нямам един работен ден. В университета направихме банда, работихме по курорти, пътувахме по корабите. Но да си моряк, трябва да се лишиш от други неща. Спрях с корабите точно преди да се оженя. След няколко месеца ми се роди дъщеря.“, каза във визитката си Мануелян.

„Участвам в „Гласът на България“, защото искам да се реализирам като музикант. Посвещавам това участие на семейството ми, което много ме обича, аз също много ги обичам.“, допълни той.

“Освен страхотен изпълнител, Самуел Мануелян се оказа и невероятен автор на песни. Той послуша китарата си и избра да бъде в отбор “Лечев”. Талантът му няма граници!”, обявиха от „Гласът на България“.