Между 1 и 10 октомври поетапно стартираме важни инфраструктурни проекти, които ще създадат сериозно неудобство относно транспортната свързаност и комуникация в града ни. Поради тази причина, искам предварително да Ви се извиня за създаденото неудобство и да Ви помоля за разбиране и малко търпение докато дейностите приключат“ обяви кметът на Поморие Иван Алексиев. По този повод той излезе с обръщение към поморийци. В него се казва:

Освен ремонта на централна градска част, който представих пред обществеността на 26.09.2024 г. в ГХГ „Дечко Стоев“, стартираме също: основен ремонт на ул. „Проф. П. Стоянов“ – от светофара до Балнеохотела; възобновяваме дейностите по изграждане на кръговото кръстовище до Евангелската църква, както и дейностите по благоустрояване на междублоковите пространства на ул. „Морска“. Стартираме също дейностите по основен ремонт на ул. „Манастирска“ – от входа на Поморие откъм Слънчев бряг (от КПП-то) до кръговото кръстовище на манастир „Свети Георги“. Паралелно с това започва благоустрояването на двора на ДГ „Веселушко“, а след 15 октомври започваме изграждането на нов физкултурен салон в двора на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Свети Георги“. Отделно ще вървят и текущи ремонти по тротоари в различни улици. След 20.10 започва основният ремонт на пътя Порой-Гълъбец-Горица.

Още веднъж – искам да Ви се извиня за неудобството, което ще Ви причиним с всички тези строително-ремонтни дейности. Моля Ви да проявите нужното разбиране и търпение, за да стане нашият град едно още по-добро и обичано място за живеене за нас и едно още по-привлекателно и любимо място за с отдих и почивка за всички гости и туристи на Поморие. Благодаря ви!“.