Григор Димитров ще стартира участието си на Мастърс турнира в Париж директно от втори кръг, където негов съперник ще бъде победителят от мача между аржентинеца Томас Ечевери и китаеца Чжъчжън Чжан.

По-рано тази седмица хасковлията вече срещна представителя на Китай на турнира във Виена, когато го победи с 2:0 сета. Впоследствие българинът приключи участието си в австрийската столица след поражение от Томаш Махач.

На практика е възможно Григор да повтори пътя си от Виена, тъй като Махач е потенциален негов съперник в трети кръг. Чехът ще срещне Артур Риндеркнеш, а победителят от този мач ще играе с по-добрия от Хуберт Хуркач и Алекс Микелсен. Полякът Хуркач е първият поставен, който може да играе срещу Григор.







Димитров е в четвъртината, оглавявана от Даниил Медведев, който стартира срещу Матео Беретини или Алексей Попирин. Другият поставен при него е Франсис Тиафо.

Димитров игра финал през миналата година във френската столица, където загуби от Новак Джокович, който се отказа от участие от участие в настоящето издание на турнира.