Кандидати за народни представители от листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" за 2- ри МИР-Бургас проведоха среща-разговор с членовете на пенсионерския клуб на Пристанище – Бургас. Тодор Байчев, втори в листата, Явор Костов, който е на пето място и инж. Паруш Парушев, заемащ единадесета позиция, говориха пред присъстващите за основните приоритети в предизборната платформа на коалицията. Те бяха придружени от инж. Живко Господинов, общински председател на социалистите в морския град. Възрастните хора споделиха какви са техните притсенения и кои според тях са най-неотложните проблеми, на които е нужно да се търси решение. Стоя Янчева, председател на пенсионерския клуб благодари на кандидатите за депутати за изразената загриженост по отношение дейността на клуба и заяви, че и за напрад ще разчита на подкрепа.
В своите изказвания представителите на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" декларираха, че българската левица, осъзнала съществуващите опасности, застава единна и с отговорност пред държавата, за да зададе вярната посока.
„На разпада противопоставяме силата на нашето единение", бяха категорични кандидатите за народни представители.
„За пръв път от много години насам една силна лява коалиция се ангажира да представи и защити пред гражданите силна лява програма, която да ни разграничи категорично от наложения погрешен модел на развитие на България", заявиха още те.
По време на посещението Байчв, Костов, Парушев и Господинов имаха възможност да разгледат подредената в една от залите на клуба етнографска изложба.