Осъдиха условно на шест месеца лишаване от свобода 30-годишен айтозлия, псувал и оказвал съпротива срещу полицаи. Айтоският районен съд произнесе присъдата през тази седмица.
Айтозлията е признат за виновен затова, че последователно извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянията по своето съдържание са съпроводени със съпротива срещу органите на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и се отличават с изключителен цинизъм и дързост.
Той отправил думите „Какви сте Вие палячовци", „Ще Ви е.а майката, изчезвайте от
тука", към униформените полицейски служители на РУ - Айтос. След това ги бутнал и слязъл на улицата пред входната врата на жилищната кооперация, където е пресрещнат от друг униформен
служител. В присъствието на тримата полицаи отказал да представи лични документи. Крещял „Нищо няма да ти дам, гледай си работата", „Майка Ви ще е.а", „Какви сте Вие п….си такива", „Ще се разправя с всеки един от вас поотделно". По пътя към сградата на РУ - Айтос в служебния автомобил продължил с: „П...си мръсни".
Изпълнението на наказанието му „Лишаване от свобода“ е отложено за срок от три години. Той трябва да заплати направените по делото разноски -140.40 лева за изготвяне на “съдебномедицинска експертиза“, както и 30.00 лева - разноски на съдебното производство.