„За мен интересите на Бургас и региона винаги са били на първо място. Днес поемам отговорност да бъда водач на листата на ГЕРБ-СДС. Водач на хората от област Бургас. Водач съм, за да получа подобаваща държавна подкрепа за Бургаски регион. Искам гласът на хората от областта да бъде чут чрез мен“. Така се обърна към бургазлии в профила си във фейсбук кметът на Бургас Димитър Николов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион за предстоящите парламентарни избори.

„Често ме питат, защо го правя? И дали така не изоставям Бургас?

Напротив! Правя го именно, за да привлека вниманието към Бургас и региона!

Едва ли има по-запознат човек от мен с темите на Югоизточна България. Това е моята помощ, за да защитя инвестиционните програми на Бургаска област.

Всичко, което Бургас постигна през годините е било с подкрепата на всеки един от Вас. Поставили сме си големи цели, но за тях е нужна и стабилна подкрепа от държавата.

Тази три годишна спирала от избори измори всички. Общините останаха единствения стълб за хората. Регионалните проекти на Бургас са готови, но са замразени от политическата нестабилност. И аз не мога да стоя и да гледам безучастно отстрани. Искам да съм в помощ на Бургас!

Време е ние, кметовете да заявим своето присъствие в националната политика. И да защитим регионите и хората си.

Нашата прекрасна България не заслужава безвремие. Заслужава действия и поемане на отговорност от нас. С лицата ни и уменията ни.

Трябва ни силен резултат, защото това ще е силен резултат за Бургас, Поморие, Руен, Сунгурларе, Карнобат, Малко Търново, Средец, Царево, Приморско, Несебър, Айтос, Созопол, Камено!

Вярвам, в подкрепата Ви за успешен Бургаски регион, за успешна България!“, добави Николов.