Трябва да се насърчават местните продукти, които да имат достатъчна добавена стойност, така че да се увеличават заплатите на хората. Плоският данък не е плосък, а пропорционален. ДДС най-много удря гражданите с ниски доходи. За стоките от първа необходимост и лекарствата трябва ставките да са диференцирани. Това каза кандидатът-депутатът от "Възраждане" Виктор Папазов в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов".



По думите му "Възраждане" е единствената партия, която защитава интереса на гражданите. "Национални, а не чуждестранни могат да бъдат инвестициите у нас. Българския капиталов пазар не се използва по добър начин. Страната има страшно много спестявания, ако провеждаме умна политика, така че инвестициите може да са национални, а печалбите да остават у нас", обясни той.

Според него България не е подготвена за влизане в еврозоната. "Гърция е страдала тежко след присъединяването си. Принудиха ги да приватизират и продадат най-ценните си национални активи. Никой не казва да не влизаме в еврозоната, а да го направим когато сме готови. Има механизми за излизане от ЕС, но не и от зоната, а и еврото не е вечно. Валутният борд налага на безотговорните политици сериозна фискална дисциплина. Aко еврозоната рухне, левът може да бъде вързан към нещо друго - например долар или злато", коментира Папазов.