На 2 юли 2024 г. генералният директор на Службата на ООН в Женева беше открита фотоизложба, озаглавена „Това не е женска работа?: Променящите се лица на науката и технологиите".

България се нареди сред държавите, поощряващи участието на жените в науката и технологиите, като участва във фотоизложбата с фотографии на две българки-учени – гл. ас. д-р Гергана Георгиева и д-р Зорница Русинова.

Д-р Зорница Русинова е млад хирург, работещ във високотехнологичния болницен комплекс ,Сърце и Мозък' Бургас. Тя работи в сферата на миниламно инвазивните робот-асистирани операции и е сред малкото жени, обучени за работа със система DaVinci.

Инициативата за фотоизложбата е част от проекта „Промяна на възприятието", реализиран съвместно от Службата на ООН в Женева, Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ и Международния съюзът по далекосъобщенията /МСД/, и има за цел да подчертае ключовата роля на жените, да отпразнува и усили гласовете на жените, които се осмеляват да ръководят, да правят иновации и да проправят нови пътища в науката и технологиите, предизвиквайки остарелите възприятия и вдъхновявайки новото поколение.