"Един от хората, които продължава да е в складовете най-вероятно, е синът на собственика. Човекът е доста разстроен, синът му е на 22 години", съобщи на брифинг малко след 22:30 министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Складът е бил доста добре зареден, заяви главният секретар на МВР Димитър Калганджиев. "Това, което имам като информация е, че в един от складовете е имало около 2 тона тротилов еквивалент. За количеството на самите фойерверки и готово продукция нямаме данни към този момент. Знаем, че складът е бил доста добре зареден”. обясни главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Периодично през годините са правени проверки, периодично са издавани препоръки и всичко е

"Единствените хора, които могат да дадат точна информация са охранителят, който човекът е неадекватен и не може да даде информация, а другият човек - с опасност за живота, обгазен, в момента се интубира. В болницата са баща и дъщеря, момичето е с много тежки изгаряния, несъвместими с живота", съобщи повече от лошите вести Калин Стоянов.

"Част от обекта, някои от складовете са газифицирани. Спрян е притокът на газ, но ситуацията е много критична. Част от хранителната е изгоряла, част от автомобилите също", поясни той.

"На терен има достатъчно адекватни хора на терен, само те могат да кажат кога могат да влязат. Сами видяхте какъв взрив имаше и по време на жив ефир", категоричен бе министърът.

Извършват се замервания и в Ресново, за да се види какъв е въздухът. Сапьори и следователи вече са на място.