Бургаският неврохирург и зам. директор на УМБАЛ-Бургас д-р Светослав Тодоров показа нагледно какво се случва с мозъка при падане с тротинетка.

Първата снимка е на електрическа тротинетка, а втората и третата са образи от скенери, отразяващи травми на мозъка при падане от тротинетка - мозъчни кръвоизливи и контузии! Не използвайте това превозно средство! Ако ви е жизнено важно да го използвате - правето с предпазни средства! И помнете , че ако сте над 18 години и носите сами отговорност за собственото си здраве и живот и сте решили да си вредите, управлявайки тротинетка, то поне имайте морален ангажимент към децата и предпазете тях!”, призова лекарят.

Припомняме, че от УМБАЛ-Бургас преди две седмици алармираха, че расте броят на хората, приети в Отделението по неврохирургия на УМБАЛ Бургас след инцидент с електрическа тротинетка. Случаите са през ден, а преди две седмици половината от леглата в отделението са били заети от такива пациенти. Повечето от пострадалите са мъже. Тревожното е, че освен без каска, те са карали електрическите возила и след употреба на алкохол, съобщиха от болницата.