Донор на органи се върна към живота, докато безжизненото му тяло стоеше на масата в операционната зала, а хирурзите се готвеха да извадят части от тялото му.

36-годишният Томас Хувър II е бил в мозъчна смърт, когато хирурзите са отишли да премахнат органите му в болница Baptist Health Richmond в Кентъки, разказа сестра му пред NPR. Но когато лекарите отишли да тестват здравето на сърцето му за трансплантация, Хувър се съживил, пише "Телеграф".

"Той започнал да мърда върху масата", обясни сестра му. Хувър бил откаран по спешност в болницата след свръхдоза наркотици в същия ден и според лекарите изпаднал в мозъчна смърт.

Но сестра му Дона Рорър разказва, че внезапно Хувър отворил очи и се огледал, докато го карали от отделението за интензивно лечение към операционната зала. На нея и на други членове на семейството обаче е казано, че това е просто общ рефлекс.

Едва след като Хувър започнал да се движи и да плаче, хирурзите решили да не продължават с експлантацията на органи.

"Това е най-лошият кошмар на всеки, нали? Да си жив по време на операция и да знаеш, че някой ще те разреже и ще извади частите от тялото ти?" каза Дона Рорър

Главният прокурор на Кентъки и Администрацията за ресурси на здравните служби на САЩ в момента разследват ужасяващия инцидент.

Междувременно Рорър казва, че брат й има проблеми с паметта, ходенето и говоренето оттогава и тя е станала негов законен настойник.