29-годишният Петър Димитров и 25-годишният Атанас Жеков поискаха домашен арест, вместо мярка за неотклонение „задържане под стража”. Днес Окръжният съд в Бургас гледа мярката им, след като на тях им е повдигнато обвинеие за извършена телефонна измама, при която са отнели 11 100 лв. от възрастна жена в Айтос.

Според прокуратурата те са съпричастни и към извършването и на други измами на територията на Карнобат на обща стойност около 95 000 лв.

„Искрено съжалявам. Искам вкъщи и обещавам, че повече няма да се повтори. Няма да напусна пределите на страната”, каза пред съда Петър Димитров.

Другият задържан – Атанас Жеков направи същото изказване.

Двамата са неженени и безработни. Според прокуратурата именно липсата на легални доходи може да ги накара да извършат ново престъпление, ако бъдат пуснати на свобода.

От държавното обвинение посочиха, че има доказателства, че на двамата обвиняеми поддържат контакт с лице, което се намира в друга държава и вероятно е техен съучастник, затова не било изключено този човек да им окаже съдействие с оглед пребиваването им в чужбина.

Според адвоката на Петър Димитров – Росен Кожухаров не съществува опасност неговият подопечен да извърши друго престъпление. Защитата на Атанас Жеков пък подчерта, че обществената опасност на личността му клоняла към нула и, че ставало дума за съучастие на престъпление от неизвестен извършител.

Съдът ще се произнесе в 15 часа.