„Нека името на Бургас продължи да се споменава с добро. Той е нашият дом, нашата крепост. И не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго след като Ковид-19 се превърне просто в един лош спомен”, заявява кметът Димитър Николов навръх Никулден.

Ето и празничното обръщение на кмета:

„Честит Никулден, бургазлии! Честит имен ден на всички вас, които носите името на нашия закрилник- свети Николай Чудотворец!

Пожелавам на всички ви на първо място здраве. Имаме ли него, можем да имаме и всичко останало.

Предстои ни трудна зима. Но след нея ще дойде пролетта, после лятото… И по-страшни неща е имало в десетилетията назад. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко от себе си, за да преодолеят трудностите, да вървят напред и да оставят добро след себе си.

Има много видове Вяра. И всяка важна. Затова според собственото си светоусещане вярвайте в медицината, в бог, в силата на духа, във взаимопомощта.

Аз също вярвам. В умението на бургазлии в трудните моменти да казват НИЕ вместо АЗ. И в това, че ни предстоят по-добри времена.

Днес искам да благодаря на всички медици, които изпълняват своя дълг и преживяват тежки месеци. Благодаря на хората, които се грижат за сигурността в града. Благодаря на тези, които подкрепят нуждаещите се, слабите и болните. Благодаря за търпението на всички, които се наложи да останат вкъщи.

В тази изпълнена с проблеми и притеснения 2020-а година много от вас даряваха без показност, станаха доброволци, помагаха на болните и бедните и така увличаха и други след себе си.

Благодаря искрено на всички вас за човещината…

Не успяхме да наградим в навечерието на празника стотиците бургаски отличници – нашето бъдеще, нашата гордост, нашата надежда. Но те вече са постигнали с труда си успеха. Благодаря на всички деца за това, че се лишават от много присъщи за младостта неща.

Днес обявяваме новите почетни граждани на Бургас. Заслужили и всеотдайни хора, получили това призвание благодарение на труда си.

Но тази година това звание заслужават всички бургазлии. За труда си, за търпението, за взаимопомощта, за това, че се лишихте от много неща, за да се справите с тази тежка ситуация.

Желая на всички да посрещнем с вяра и надежда предстоящите Коледни празници. Пожелавам ви здраве и нека Свети Николай Чудотворец бди над семействата ни и закриля Бургас!”