Български Национален конгрес по онкология с международно участие се провежда в момента в София. Д-р Николов от КОЦ-Бургас за втора година представи интригуваща лекция от практиката си „Доказани възможности при CDK4/6 и ендокринна терапия в лечението на метастатичен РМЖ с Palbociclib.

Конгресът e уникално по рода си събитие, събиращо на едно място редица родни и чуждестранни изтъкнати експерти и специалисти от различни области на онкологията и не само, предоставяйки платформа за водещи онколози, изследователи и специалисти в областта на здравеопазването да обменят знания, опит и идеи.

По време на събитието са застъпени актуални теми, свързани със съвременните подходи към рака на белия дроб, рака на млечната жлеза, рака на гастроинтестиналния тракт, уротелния карцином, колоректалния карцином, простатния карцином, меланома и др. Представени са също така интересни експозета относно актуалните методи за диагностика и лечение, както и глобалните тенденции по отношение на контрола на раковите заболявания и съвременните подходи в диагностиката и лечението на рака.

Да се учиш и да споделяш наученото- това е част от нашата мисия!