Станислав Губеров е предприемач, работи в сферата на туризма. Роден е на 29 юли 1984 година в гр.Бургас. Завършил е средното си образование в Морското училище в Бургас, а висшето си в СУ „Св.Климент Охридски“, специалност "Социални дейности“ , с управление на човешки ресурси и европроекти. Магистър е от Националната спортна академия. Има специализации и магистратури в областта на стопанското управление, развитие на районите и агрокултурите. Има успешен бизнес в областта на търговията и услугите. Семеен, с две деца. Той е 6-и в листата за депутати на коалицията ГЕРБ-СДС.

- Г-н Губеров, предстоят седми избори за 3 години, как ще накарате хората да гласуват?

- Много е трудно в ситуация на безвремие, при която от 7 проведени избори 6 са извънредни, но се надявам това да са последните избори за 4 години напред. Надявам се да съставим правителство. То да има пълен мандат на действие и всеки депутат да изпълни ангажиментите си към своите избиратели и да поеме политическата отговорност към гражданите на България. Конфронтацията между партиите води до патова ситуация, която не позволява да се състави правителство. ГЕРБ никога не е връщал празен мандат. Винаги е предлагал да се обединим около общите политики за възход и по-добри хоризонти пред страната ни. Неприятно впечатление прави, че в предизборната кампания има партии и коалиции, водят агитацията си на гърба на ГЕРБ. Те трябва да знаят, че и след изборите слънцето ще изгрее и отново ще се наложи да водят диалог с нас.

- Каква е личната Ви мотивация да влезеш в политическата битка?

- Аз имам успешен бизнес. Работя в сферата на туризма. При мен няма текучество на кадри. Напротив всяка година наемам на работа млади хора, които искат да се обучават. Стимулирам младежката заетост с желанието да има повече обучени и квалифицирани кадри. Искам всеки, който е решил да влезе в политиката с личния си пример да променя държавата. Всички политици трябва да показват, че както в бизнеса са отговорни и коректни, така и в политиката ще носят отговорност за думите и делата си. Личната ми мотивация е продиктувана от това, че аз съм последователен в действията си и държа на думата си. Искам да се опитам да направя България по-добро място за живеене. Да знам, че съм участвал в това. Както казва един американски президент, аз съм идеалист без илюзии.



- В кои политики е твоята сила?

- Туризмът е заложен в нашето битие, тъй като ние живеем край морето. В туризма има проблеми с работната ръка. Има няколко Закона, които трябва да се променят, за да се облекчат процедурите по наемането на работници от 3-и страни извън ЕС. В туризма са ангажирани 14% от общата трудова заетост в страната. Трябва да се повиши качеството на услугата в туризма. Ще работя и за повишаването на нивото на образованието. Българското образование трябва да подготвя не само хора със знания, а преди всичко личности.

- Каква е личната ти ангажираност към жителите на Созопол?

- Искам да направя така, че мостът между общината и държавата да е без препятствия. Отдавна няма граница между общините. Що се отнася до съдействие от държавата искам в Община Созопол да се реализират мащабни проекти, които да променят качеството ни на живот. Тези проекти трябва да се осъществят тук и сега. Те са пътно-транспортни проекти и не търпят отлагане. Пътят Бургас- Созопол е в предремонтно състояние и се нуждае от навременни мерки не просто за рехабилитация, а за цялостен ремонт. Елемент от този път е моста на Черноморец. Той се нуждае спешно от средства за укрепването му.

- И все пак защо хората трябва да гласуват?

- Защото без тяхната активност няма да може да се намери политическата формула, около която да се обединим и да се състави правителство. Хората са основният капитал в една държава и заради тях си заслужава да се направят реформи. Всъщност хората това сме ние. Да спрем конфронтацията, за да излезем от безвремието и политическата криза, да си подадем ръка и да изведем България отново на пътя към своето европейско развитие!