„Нашата листа е много добра, в нея има познати и нови имена, това са професионалисти, които работят за хората. Ние винаги сме водили позитивна кампания. Целта е след тези избори България да има едно стабилно правителство с първа политическа сила коалиция ГЕРБ-СДС, за да може това, което поемаме като ангажименти, да можем да го изпълним и по този начин да гарантираме на хората спокойствие и сигурност. Гарант да се случи всичко това е нашият водач Димитър Николов.“. Това заяви областният лидер на ГЕРБ в Бургас – кметът на Поморие Иван Алексиев. Той подаде документите за регистрация на коалицията в Районната избирателна комисия в Бургас.

Водачът е кметът на Бургас Димитър Николов, втори е добре познатият в Бургас енергиен експерт Жечо Станков, на трета позиция е Любен Дилов, четвърта е Галя Василева, а пети – Андрей Рунчев.

„Ще бъдем позитивни, искаме да върнем държавата към нормалността, да се приключи с това безвремие, хората да живеят по-спокойно. Сигурен съм, че с този екип, който е пълен с професионалисти, ще достигнем с нашите послания до всеки човек в Бургас и региона и ще покажем, че ние сме можещи.“, каза Жечо Станков.

Ето и първите десет имена в листата на ГЕРБ-СДС:

Димитър Николов

Жечо Станков

Любен Дилов

Галя Василева

Андрей Рунчев

Станислав Губеров

Стоил Яков

Дечо КоешиновВежди Орманов

Атанас Пъчков