Решетката за листите не е променена. Има съвсем малко промени, които бяха направени със съгласието на „Демократична България“. Това каза пред БНТ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

Днес от коалицията представиха имената на водачите на листи за предстоящите в края на октомври предсрочни парламентарни избори.

„Постарахме се да вкараме доста повече граждански лица. Опитваме се максимално да разширим представителството“, обясни той.

„Имаме решетка между двете партии

Кое място в листата коя партия го попълва. Оттам нататък всяка партия решава кои да бъдат водачите.

„Демократична България“, мисля, че имат 9 или 10 лица водачески места в листа. Дали те са решили да излъчат техни лица като водачи – това е техен избор“, подчерта Василев.

Той обясни, че при ПП реденето на листите тръгва отдолу нагоре. „При нас специално има доста промени във водаческите места и те са точно в посока граждански кандидати и нови лица.

Посланието ни е много просто

Последните 3 г. провеждахме икономическа политика, която е по-ралична от провежданата до момента.

Видяхме доста високо повишаване на доходите. За първи път не сме последни в ЕС по ръст на доходите.

Голямата ми гордост като финансов министър, че инвестициите в човешки капитал през образование, доходи, безплатни учебници... всичко това помогна на младите семейства да имат повече деца“, отбеляза съпредседателят на ПП.

„Главната ни цел е да сме първи

Винаги влизаш в едно състезание, за да си първи“, подчерта Василев.

„Планът на ПП може да бъде изпълнен с подкрепата на парламентарните сили, които подкрепят този финансов план в следващия бюджет. Ние поставяме хората на първо място.

Видяхме, че Борисов сутринта като каже „добър ден“, до вечерта пет пъти си е сменил мнението. Ако иска да подкрепи такъв план, като дойде бюджетът, да го подкрепи. Видяхме от тях обаче, че всички мерки, които можаха да отстрелят, ги отстреляха в миналия бюджет.

Ние искаме да управляваме по начин, който е добър за българските граждани, по нашия начин. Нагледахме се 30 г. да се инвестира в инфраструктура и корупция, а не в хора“, подчерта съпредседателят на ПП.